19. Januar 2016

Unser Verein in der Flensborg Avis

Die Flensborg Avis hat einen tollen Bericht über unseren Verein geschrieben. Vielen Dank an Grit Jurack für die netten Zeilen.

Egernførde UF - en familieklub

Egernførde UF er en lille fodboldklub, som havde stor succes ved SdU-mesterskaberne. Klubben har eksisteret siden 2008 og udmærker sig ved godt ungdomsarbejde. 

Egernførde. I Egernførde fndes fem fodboldklubber, og en af dem er Egernførde UF. Klubben blev først grundlagt i 2008 og er en lille forening. Men successen kom hurtigt til klubben. - Vi har nu mere end 80 børn på vores hold. I lilleput-rækken spiller vi med fre hold ved SdU-stævnerne og vandt endda SdU Mesterskabet. Det er vi meget stolte af. Nu skal børnene til LM i Fredericia, siger ungdomsleder og træner Hans-Jörg Markau. Naturvidenskabsmanden med passion for fodbold tilføjer: - I år spiller vi også i Kreisliga med D-juniorerne, fordi drengene er så gode. Det glæder vi os over og må se, hvor langt det rækker, når sæsonen igen starter i slutningen af februar.

Unge som gamle trænere

Ungdomslederen er en af de voksne, som gør klublivet så familiært. Sammen med tre andre fædre træner han de forskellige hold. De yngste bliver trænet af to drenge, som selv er bare 14 år. - For seks år siden blev vi forældre spurgt, om nogen kan hjælpe, fordi klubben manglede trænere. Dengang var fre fædre parat til at træde til og er i dag ikke til at tænke væk fra holdene. Og nu træner to drenge mikropuslingene. De har en hel anden tilgang til de små. Det er så godt at se på, når de træner. Det viser os, at klubben fungerer, fortæller Hans-Jörg Markau glad og fortsætter: - Vi har ca. 55 børn fra det danske mindretal. Det er vi også meget glade for. De fleste kommer fra de danske børnehaver eller den danske skole, som ligger lige over for vores idrætsanlæg. Så børnene kan nemt komme til træning.

Alle kan være med

Filosofien i klubben er, at alle kan være med. Udviklingen står i fokus, ikke successen for en enkelt eller for holdet på bekostningen af spillerne. Lige meget, om man er dreng eller pige, god til at spille fodbold eller nybegynder- alle kan komme og prøve at blive en del af fællesskabet. Trænerne har enten en C-Lizenz eller har taget trænerkurser for børnefodbold. Også forældre bliver opfordret at opføre sig sportsligt fair på sidelini jen eller til træningerne. Men som Markau siger, er klubben meget heldig og glad for gode og entusiastiske forældre, som hjælper deres børn og klubben. Alt det kan man læse mere om på klubbens hjemmeside. Under www.egernfoerde-uf.blogspot.de fnder man også fere informationer om klubben, træningstider og til forældre.

RESÜMEE
Egernførde UF ist ein kleiner Fußballverein, den es erst seit 2008 gibt. Er hat über 80 Kinder in allen Mannschafen des Jugendbereiches. Der Verein zeichnet sich durch seine familiäre Stimmung aus. Alle Kinder dürfen mitmachen. Die Trainer sind meist Eltern oder selbst Jugendliche aus dem Verein. Mehr über den Verein fndet man auf seiner sehr gelungenen und informativen Homepage www.egernfoerdeuf.blogspot.de

Quelle: http://www.fla.de